top of page

Aanleverspecificaties en specifieke eigenschappen eetbaar papier 

Aanleverspecificaties 

Grootte van tekst en elementen 

Vrijwel elk ontwerp is toepasbaar op eetbare flyers. Heb je kleinere tekstregels of elementen in je ontwerp? Houd deze groter aan dan bij “normaal” drukwerk, zodat de eetbare print goed leesbaar blijft. 

Lichte achtergrond 

Kies altijd een witte of lichte achtergrond voor je eetbare flyer. Vanwege de specifieke eigenschappen van eetbare inkt en eetbaar papier (de zuigende werking van ouwel) en de variabelen - zoals hoge luchtvochtigheid en uv-licht - raden wij een volvlakbedrukking af. Hiermee voorkom je zoveel mogelijk dat de flyer gaat kromtrekken.  

 

Randen en marges  

Houd de randen van de flyer bij voorkeur minimaal 8 mm vrij van tekst en andere elementen voor de printmarges. Ook verminder je hiermee de kans op eventueel kromtrekken.  

 

Enkelzijdige print 

Maak een enkelzijdig ontwerp, zodat er een perfecte match ontstaat tussen de eetbare ingrediënten (inkt en papier). Om een optimaal kleurresultaat en haarscherp drukwerk te garanderen, printen we het eetbare drukwerk altijd enkelzijdig. Flyers2Eat maakt geen dubbelzijdige prints, omdat we jou alleen 100% kwaliteit bieden. 

Kleurmatch 

Eetbare inkt en eetbaar papier hebben bijzondere eigenschappen. Eetbare kleurpigmenten reageren anders dan “normale” synthetische inkt. Ook de samenstelling van eetbaar papier heeft invloed op de weergave van kleuren. Ons team beoordeelt elk ontwerp nauwkeurig. Door eigen kleurinstellingen aan je ontwerp te geven, matchen wij de print zo goed mogelijk met het origineel. Op basis van je ontwerp kiest ons team de printerinstellingen. Helaas kunnen kleurafwijkingen altijd voorkomen. Als je bepaalde kleurtinten gebruikt die wij niet goed kunnen benaderen, dan nemen wij natuurlijk contact met je op. Alles voor 100% tevredenheid! 

 

Specifieke eigenschappen/aanvullende informatie 

 

Unieke vanille smaak 

Eetbare flyers worden geprint op dubbeldikke ouwel, die speciaal voor en met Flyers2Eat is ontwikkeld. Deze unieke variant is licht gezoet met vanille. De dikte en de bijzondere smaak maken ons product heel geschikt als eetbare flyer. Op aanvraag leveren we ook ongezoete- of dunne varianten. 

 

Gebundeld of per stuk verpakt 

De prints worden standaard gebundeld (bijvoorbeeld 50 stuks) verpakt in een gripzakje. 

Afhankelijk van het gewenste formaat verpakken we – op aanvraag en tegen meerprijs - de flyers per stuk in een (hersluitbaar) plastic gripzakje. Op-en-top duurzaam zijn onze volledig afbreekbare (PLA-) verpakkingen, vraag ernaar via onze Klantenservice

 

Levertijd 

Kwaliteit staat altijd voorop bij Flyers2Eat. Het produceren van eetbare flyers is een arbeidsintensief proces waar ons team enige productietijd voor moet reserveren. Dit is – naast de hogere grondstofprijs – de reden waarom de prijs van eetbaar drukwerk wat hoger ligt dan die van “standaard” drukwerk. Uiteraard stemmen wij van tevoren de levertijd met je af. 

 

Houdbaarheid 

Na het printproces zijn de eetbare flyers minimaal 12 maanden houdbaar. Voor eetbaar drukwerk gelden een aantal bewaarinstructies. Als je hier rekening mee houdt, blijft je product zo lang mogelijk (binnen de houdbaarheidstermijn) eetbaar en je print haarscherp. 

bottom of page