top of page

Veelgestelde vragen

 • Wat is ouwel/eetbaar papier?
  Eetbaar papier wordt gemaakt van ouwel, dat bestaat uit aardappelzetmeel, water, olijfolie, maltodextrine, vanille aroma, zoetstof (E955). Door deze grondstoffen is ouwel 100% biologisch afbreekbaar, je eetbare drukwerk kan dan ook worden opgegeten of bij het gft-afval worden gedaan. Bij Flyers2Eat gebruiken we 2 varianten ouwel. De dunne, neutrale variant is vooral geschikt voor edible branding. Voor alle andere vormen van eetbaar drukwerk(flyers, briefpapier, menukaarten, visitekaartjes, uitnodigingen) passen we de stevige, dubbellaags variant toe. Deze heeft een licht gezoete, vanillesmaak die je nergens anders vindt.
 • Wat maakt de ouwelsoort van Flyers2Eat zo uniek?
  Eetbaar drukwerk printen we op speciaal voor en met Flyers2Eat ontwikkeld papier, met een unieke vanillesmaak! Dit type eetbaar papier vind je nergens anders. Door de smaak en de dikte is het papier uitstekend geschikt voor eetbare flyers, visitekaartjes, menukaarten en brieven.
 • Wat is de houdbaarheid van eetbaar drukwerk?
  Na het printproces is eetbaar drukwerk minimaal 12 maanden houdbaar. Hiervoor geldt wel een aantal een aantal bewaarinstructies. Als je hier rekening mee houdt, blijft je product zo lang mogelijk (binnen de houdbaarheidstermijn) eetbaar en je print haarscherp.
 • Met welke bewaarinstructies moet ik rekening houden?
  Ouwel is zeer gevoelig voor vochtigheid! Wij adviseren je om het drukwerk op een droge, donkere plek te bewaren (op kamertemperatuur). Ideaal is een kamertemperatuur onder 20 ͦC. Bewaar je eetbare drukwerk bij voorkeur in het verpakkingsmateriaal waarin je het van ons hebt ontvangen. Vooral de plastic verpakking is van belang voor een optimaal bewaarproces: het vermindert de kans op eventueel kromtrekken. Hou het materiaal ook buiten het bereik van uv-licht om verkleuring te voorkomen. Let op: bewaar je eetbare drukwerk niet in de koelkast en zo min mogelijk in de ‘gewone’ open lucht.
 • Allergeneninformatie
  Onderstaande allergeneninformatie is gebaseerd op de receptuur en informatie van onze leveranciers, je kunt hieraan geen rechten ontlenen. Check voor de volledigheid de productspecificaties: Ouwel Ingrediënten: aardappelzetmeel, water, olijfolie, maltodextrine, vanille aroma, zoetstof: E955 (alleen bij gezoete ouwel) Volgens de productspecificaties van onze leverancier is eetbaar papier geschikt voor mensen met glutenintolerantie en voor vegetariërs en veganisten. Eetbaar papier bevat geen ei, lactose, suiker of noten. Lees de uitgebreide productspecificatie » Eetbare inkt Ingrediënten: water, mono propyleen glycol (E1520), glycerol (E422), kleurstoffen (E102, E110, E122, E133, E151), citroenzuur (E330). Ook eetbare inkt bevat géén gluten, ei, lactose, suiker of noten. Lees de uitgebreide productspecificatie »
 • Wat is de houdbaarheid van de biologisch afbreekbare zakjes (PLA-zakjes)?
  De houdbaarheid van de biologisch afbreekbare zakjes (PLA) is sterk afhankelijk van het gebruik en de omgeving. Verpak je droge producten in de zakjes en/of bewaar je de zakjes in een droge omgeving, dan zijn deze tot wel 12 maanden houdbaar. Gebruik je de zakjes voor vochtige producten of bewaar je deze in een vochtige omgeving, dan loopt de houdbaarheid sterk terug (tot ongeveer 6 maanden). Vanwege de variabelen (luchtvochtigheid, productsamenstelling, uv-licht) is geen exacte houdbaarheid aan te geven.
 • Wat zijn de kosten van eetbaar drukwerk?
  Elke aanvraag is anders (in oplage, formaat, kleurgebruik), wij maken dan ook altijd een offerte op maat. Kwaliteit staat altijd voorop bij Flyers2Eat. Het produceren van eetbaar drukwerk is een arbeidsintensief proces waar ons team enige productietijd voor moet reserveren. Dit is – naast de hogere grondstofprijs – de reden waarom de prijs van eetbaar drukwerk wat hoger ligt dan die van “standaard” drukwerk. We zijn graag transparant in alles wat we doen, je weet dus precies waar je op kunt rekenen bij Flyers2Eat.
 • Wat is de levertijd van eetbaar drukwerk?
  De levertijd is afhankelijk van het formaat, de oplage van je bestelling en onze productieplanning op het moment van bestellen. Het produceren van eetbaar drukwerk is een arbeidsintensief proces. Stuur ons een aanvraag en wij informeren je graag over de mogelijkheden.
 • Hoe wordt eetbaar drukwerk verzonden?
  We besteden veel zorg aan het productieproces en het verzenden van jouw bestelling. Voor de verzending van eetbaar drukwerk gebruiken we duurzame verpakkingen, die zoveel mogelijk zijn opgevuld met gerecycled materiaal of materiaal dat gerecycled kan worden. Het klinkt misschien niet helemaal logisch bij een 100% biologisch afbreekbaar product, maar om de print te beschermen en de bewaartermijn te optimaliseren, verpakken wij het eetbare drukwerk óf gebundeld in voedselveilige, hygiënische en hersluitbare plastic gripzakjes óf we verpakken het per stuk – tegen meerprijs – in biologisch afbreekbare PLA-zakjes. Uiteraard zijn onze plastic gripzakjes prima recyclebaar, PLA is zelfs 100% biologisch afbreekbaar. In alles wat we doen houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu!
 • Naar welke landen leveren jullie?
  Wij leveren aan alle landen binnen Europa.
 • Wat zijn de verzendkosten?
  In de offerte informeren wij je over de (eventuele) verzendkosten. Dit is namelijk afhankelijk van de omvang van je order en het land van bestemming. Zodra je order verzendklaar is, sturen wij je een Track & Trace-code, zodat je alvast kunt uitkijken naar je order.
 • Hoe verloopt het bestelproces?
  Op basis van je aanvraag maken wij een offerte op maat. Hierin vind je informatie over de levertermijn, het tarief en de productspecificaties. Ben je hiermee akkoord, dan stuur je ons je ontwerp voor jouw eetbare drukwerk. We gaan vervolgens voor je aan de slag, waarna je een digitale proefdruk van ons ontvangt. Geef je hier groen licht op, dan nemen we je order in productie en ontvang je deze binnen de afgesproken levertermijn.
bottom of page