top of page

4 ontwerptips voor je eetbare visitekaartje!


Hoge attentiewaarde & een positieve merklading

Lekker opvallen tijdens een speciaal event of beurs? Met een eetbaar visitekaartje heb je een hoge attentiewaarde en ziet de ontvanger dat je voor iets bijzonders gaat. En dat de kaartjes 100% afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn, is meteen een positief statement! Onze eetbare visitekaartjes zijn - in vergelijking met traditioneel drukwerk - niet het meest voordelig, maar wél het meest verrassend.

Gezoet dubbeldik papier

De eetbare visitekaartjes worden geprint op dubbeldikke ouwel. Hiervoor gebruiken we een unieke - met vanille gezoete – variant die speciaal voor en met Flyers2Eat is ontwikkeld. Het eetbare materiaal biedt je veel mogelijkheden, maar kent ook enkele beperkingen. Wanneer je hier rekening mee houdt, dan staat niets je in de weg om ook een uniek eetbaar visitekaartje te ontwikkelen. Wat wordt jouw design?

Partner in business

We denken graag met je mee in het ontwerp: we zien onszelf graag als jouw partner in business. Heb je advies nodig of wil je meer info over eetbaar drukwerk ? Stuur een mail naar onze Klantenservice. We helpen je graag!

4 ontwerptips

Ga goed aan de slag en pas deze 4 ontwerptips toe om jouw unieke uitstraling te creëren:

1. Gebruik alleen informatie die echt van belang is

Eetbaar papier heeft andere eigenschappen dan normaal papier: ouwel heeft een licht zuigende werking. Houd elementen en tekst groter aan dan op een “normaal” visitekaartje en gebruik alleen elementen die echt van belang zijn. Hoe eenvoudiger het ontwerp, hoe beter de look en leesbaarheid!

2. Kies je kleur slim

Ga slim om met de kleuren op je visitekaartje. Zorg voor voldoende contrast met de achtergrond om de leesbaarheid te vergroten. Voor een optimaal resultaat adviseren wij je om een witte achtergrond aan te houden of een achtergrond met één egale kleur.

De materialen (papier en inkt) waar Flyers2Eat mee werkt zijn anders dan bij normaal drukwerk. Ons team probeert altijd heel nauwkeurig te matchen met het originele ontwerp. Soms wijkt het ontwerp toch iets af, omdat eetbare inkt is opgebouwd uit andere (eetbare) kleurpigmenten waardoor deze anders reageert dan “normale” synthetische inkt. Wil je weten of er een lichte kleurafwijking ontstaat in jouw ontwerp? Neem dan contact met ons op.

3. Houd rekening met snijmarges

Houd de randen van het ontwerp ruim vrij van tekst en andere elementen. Zo houd je een goede snijmarge over en is je eetbare visitekaartje direct klaar voor gebruik!

4. Enkelzijdige print

Maak een enkelzijdig ontwerp, zodat er een perfecte match ontstaat tussen de eetbare ingrediënten (inkt en papier). Om een optimaal kleurresultaat en haarscherp drukwerk te garanderen, printen we het eetbare drukwerk altijd enkelzijdig. We maken geen dubbelzijdige prints, omdat alleen voor 100% kwaliteit gaan.

Vragen/meer informatie?

Meer over de producteigenschappen vind je in de “Aanleverspecificaties eetbaar drukwerk”. Ook lekker opvallen met eetbare visitekaartjes? Neem dan contact met ons op via info@flyers2eat.com of het contactformulier. We laten snel van ons horen!

Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page