top of page

Nieuw bij Flyers2Eat: 100% biologisch afbreekbare zakjes (PLA)

Heeft jouw bedrijf duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog op de agenda staan? Maak de presentatie van jouw eetbare flyers of visitekaartjes helemaal af met onze 100% biologisch afbreekbare PLA-zakjes. Hiermee heeft je relatie direct een milieuvriendelijke eyecatcher in handen. Succes verzekerd!

Wat is PLA?

Het materiaal lijkt op plastic, maar dat is het niet. PLA staat voor ‘Polylactic Acid’, oftewel polymelkzuur, en wordt geproduceerd uit plantaardige grondstoffen. Hoewel ‘’acid” misschien wat chemisch klinkt, is PLA volledig biologisch afbreekbaar en biocompatibel. Hierdoor zijn PLA-verpakkingen een duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicaliën en helemaal van nu!

Waarom is PLA minder milieubelastend?

Polymelkzuur:

  • is 100% industrieel composteerbaar*);

  • geeft een zinvolle bestemming aan landbouwafval;

  • vermindert de C02-uitstoot. *) de verpakking mag in de GFT-bak bij de consument.

100% voedselveilig

De Food & Drug Administration (FDA) heeft PLA-zakjes goedgekeurd voor direct contact met voedsel. De FDA is een agentschap dat onderdeel uitmaakt van de federale overheid in de Verenigde Staten. Het bewaakt onder meer de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en is vergelijkbaar met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gebruik van PLA-zakjes is dan ook 100% voedselveilig!

Certificering Producten met PLA als grondstof zijn gecertificeerd volgens de norm EN13432. Wanneer producten aan deze Europese norm voldoen, dan betekent dit dat deze volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn. Om deze reden mogen PLA-zakjes bij het GFT-afval worden gegooid en is er minder afvalscheiding nodig.

Houdbaarheid

De houdbaarheid van PLA-zakjes is sterk afhankelijk van het gebruik en de omgeving. Verpak je droge producten in de zakjes en/of bewaar je de zakjes in een droge omgeving, dan zijn deze tot wel 12 maanden houdbaar. Gebruik je de zakjes voor vochtige producten of bewaar je deze in een vochtige omgeving, dan loopt de houdbaarheid sterk terug (tot ongeveer 6 maanden). Vanwege de variabelen (luchtvochtigheid, productsamenstelling, uv-licht) is geen exacte houdbaarheid aan te geven.

Dikte

PLA-zakjes zijn iets steviger dan standaard plastic gripzakjes. De dikte van de PLA-zakjes is vergelijkbaar met 30 micron. Verpakking in PLA-zakjes gaat altijd per stuk. Dit is niet alleen een hygiënische oplossing, ook is het risico op eventueel kromtrekken lager omdat de verpakking wat strakker om de print zit.

Meer informatie?

Ook lekker opvallen met eetbaar drukwerk of 100% biologisch afbreekbare PLA-verpakkingen? Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag!

Comentários


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page